19 Kasım 2010 Cuma

Okurun Kalemi: Tadı Var, Tuzu Da

Bu sezon Süper Lig'in tadı tuzu yok diyorlar. Böyle düşünmelerinde 3 büyükler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın istikrarsız sonuçlarının parmağı olabilir. Ancak ben böyle düşünenlere pek de katılmıyorum.Katılmamakta da haklı nedenlerimin olduğunu düşünüyorum.İsterseniz o nedenleri sizlere şöyle sıralayayım..

Karadeniz Fırtınası Esiyor !

Ligimizin en tecrübeli teknik adamlarından Şenol Güneş yönetiminde galibiyetleri peşpeşe sıralayan Trabzonspor, kuşkusuz Süper Lig'in en formda takımı. Geçtiğimiz hafta son şampiyon Bursaspor deplasmanında kusursuz bir oyunla galibiyete uzanmayı bildiler. Yeni transfer Jaja ve Umut Bulut'un muhteşem oyunu alınan galibiyette büyük faktör oynamıştı. Şu anki futbolu ve ligdeki konumuyla Karadeniz Fırtınası şampiyonluk için en büyük favorim.

Gurbetçi Kayserispor

Şota'nın takımın başına gelişi aslında Kayserispor adına büyük bir değişiklik yaratmadı. Gurbetçi oyuncu geleneği Tolunay Kafkas hoca ile başlamıştı. Genç gurbetçi oyuncuların takıma kazandırılmasında büyük çaba harcayan Tolunay hocanın o dönem en büyük destekçisi Genel Menajer Süleyman Hurma idi.Genç oyunculara olan yatırım bu sezon meyvesini vermeye başladı. Kayserispor şu an ligdeki konumu ve oynadığı futbol ile ligimizin en keyif veren futbolunu oynayan takım konumunda kuşkusuz.

Belediye Hep Çalışıyor !

Belediye hep çalışıyor diyorum çünkü Abdullah Avcı yönetiminde sadece bu sezon değil 2-3 sezondur istikrarlı formlarına devam ediyorlar. Abdullah Avcı'nın takımın başında olduğu sezonlar boyunca ısıran bir takım izledik. Özellikle diğer İstanbul temsilcileri karşısında sıkça sürpriz galibiyetlere imza attılar. Kontra atak futbolunu ligimizde en iyi uygulayan ve bunun meyvesini de en değerli biçimde alan tek takım olan Belediyespor, gelecek haftalar adına büyük umut ışığı yayıyor.

Karabük'ün Emenikesi Var !

Yücel İldiz yönetiminde ligimize bu sezon merhaba diyen Karabükspor, kısa sürede taraflı tarafsız futbol severlerin takdirini toplamayı başardı. Cernat, Hakan Özmert ve takımın kısa sürede sembol oyuncusu haline gelen Emenike bu başarıda başrol oynadılar. Yücel İldiz her ne kadar Karabükspor takım oyunu ile kazanıyor dese de alınan bu başarılı sonuçlarda Emenike faktörünün yerini çok ayrı görüyorum.

Futbol Şehri: Antalya

Neden böyle bir başlık attım. Antalya'nın seri galibiyetleri ve sonrasında liderlik koltuğuna oturması vs. değil bana bu başlığı attıran. Tek bir isim var "Mehmet Özdilek" İstikrara önem veren Antalyaspor, kısa sürede Mehmet Özdilek ile futbol şehri olmayı başardı. Futbol şehri diyorum çünkü Antalyaspor Süper Lig'in müdavimi. Antalyaspor'un alelade bir maçını dahi izlemiş olsanız sahadaki iştahlı futbol seyir zevkini yükseltiyor. İşte bu yüzden Antalya, futbol şehri olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Oğuz Alp Tan

*Bu yazı GOAL Dergisi okurlarından Oğuz Alp Tan'a aittir ve GOAL Dergisi Blog'da yayınlanması için kendisi tarafından gönderilmiştir. Siz de yazınızı bu ekranda görmek ve GOAL Dergisi'nde sesinizi duyurmak istiyorsanız bize ulaşın. Adresi artık biliyorsunuz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder