5 Ocak 2011 Çarşamba

The Scout: Christian Dannemann Eriksen

"Teşekkür'ü 2 puanla kaçırdım!"
“Hedefim gelecek sene Danimarka U-21 takımına girmekti, ama şimdiden daha ötesine geçtim”

Christian Eriksen

THE SCOUT

Christian Eriksen, Ajax

Yazan: Petra Svensson

Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nı asla unutmayacak biri varsa o da Danimarkalı Christian Eriksen. Dünya Kupası’nın en genç oyuncusu, Danimarka’nın Japonya karşısındaki son maçında oyuna yedekten girdi. Danimarka’nın gruptan çıkamaması büyük bir hayal kırıklığıydı, ama milli takım teknik direktörü geleceğe bakmaya başladı bile: “Nicklas Bendtner ve Christian Eriksen gibi oyuncular geleceğin şimdiden geldiğini gösteriyor. Bu ikisi ve diğer genç oyuncuların şimdi daha fazla sorumluluk almaya ihtiyaçları var. Bendtner formdayken zaten Arsenal’de sürekli oynayan bir oyuncu ve Eriksen memleketinde yeni Brian Laudrup olarak kabul ediliyor. Kariyeri yeni başladı ve gelecekte bizim için çok önemli bir futbolcu olacak.”

Mart’ta ilk milli maç

Eriksen, Danimarka A milli takımında ilk kez, 18. doğum gününden sadece birkaç hafta sonra, 3 Mart 2010’da, Avusturya karşısındaki dostluk maçında oynadı. Böylece Harald Nielsen ve Michael Laudrup’dan sonra ülkesi için oynayan üçüncü en genç oyuncu oldu.

Eriksen ilk maçından sonra, “Biraz heyecanlıydım, ama neler yapabileceğimi göstermeye de hevesliydim. Hedefim gelecek sene Danimarka U-21 takımına girmekti, ama şimdiden daha ötesine geçtim. Formamı çerçeveletip hatıra olarak duvarıma asacağım,” dedi.

Odense BK için oynadı

Eriksen 1992 yılında Funen adasındaki Middelfart şehrinde doğdu ve üç yaşından önce futbol oynamaya başladı. 2005 yılında Danimarka gençlik şampiyonalarında yer alan Odense BK için oynamaya başladı. O sene yarı finalde Bröndby IF’ye yenildiler, ama Eriksen daha sonra turnuvanın “en teknik oyuncusu” seçildi. Takip eden sene Odense turnuvayı Eriksen’in attığı tek golle kazandı. Kulübünde ve Danimarka U-17 takımında gösterdiği sayısız iyi performanstan sonra Chelsea ve Barcelona gibi kulüpler bu genç yeteneği fark etmeye başladı.

Hollanda’dan Ajax’ı seçiyor

Eriksen 17 Ekim 2008’de Hollanda kulübü Ajax ile sözleşme imzaladı. Genç takımda yolunu açmak için çok çalıştı ve bu sene Ocak ayında A takıma çıkartılarak ödüllendirildi, aynı ay NAC Breda karşısında ilk lig maçına çıktı. Eski teknik direktörü Martin Jol, onu Ajax’tan yetişen Wesley Sneijder ve Rafael van der Vaart ile karşılaştırıyor. “Eğer Wesley Sneijder gibi dünya çapında oyuncularım olsaydı Eriksen şimdiden A takıma seçilemezdi,” diyor Jol. “Ama Ajax’ın şimdi böyle bir lüksü yok. Oldukça etkileyici hale geldi ve sahaya çıktığında bir ergenden çok 23 yaşındaymış gibi görünüyor. Oyunu okuma yeteneği inanılmaz. Top ayağındayken etrafında olan her şeyin farkına varıyor.”

Arsenal peşindeydi

Eriksen 10 numara pozisyonunda oynamayı tercih ediyor, ama her iki ayağını kullanabildiği için sağ ve sol kanatlarda da oynayabilir. Eski Arsenal ve Ajax oyuncusu Dennis Bergkamp, Arsenal menajeri Arsène Wenger’e bu genç Danimarkalı yetenek hakkında tüyo verdi, ama Eriksen hakkındaki bütün söylentilere Nisan ayında Ajax ile yeni bir sözleşme imzalayarak son verdi. Sözleşmesi 2014 yazına kadar devam ediyor.

İsim: Christian Dannemann Eriksen

Doğum: 14 Şubat 1992, Middelfart, Danimarka

Boy: 175 cm

Ağırlık: 65 kg

Mevkii: Hücumcu orta saha

Kulüpler: Odense BK (2005-2008), Ajax (2008-)

4 yorum:

  1. Bu adamı fifa managerde beşiktaşa 40m ödeyerek aldıydım 2012de:D
    Her 2 kanat ve forvet arkasında oynuyordu.

    YanıtlaSil
  2. Great aгticle, totally whаt I needeԁ.



    Alsο visit my site - iphone cup holder

    YanıtlaSil
  3. I usually do not write a lot of comments, but after reading through a lot of remarks on "The Scout: Christian Dannemann Eriksen".
    I do have a few questions for you if you do not mind.
    Is it only me or does it look as if like some of the
    comments look like they are written by brain dead individuals?
    :-P And, if you are posting on other online social sites, I'd like to keep up with everything fresh you have to post. Could you list of all of all your social pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    Feel free to surf to my website; phone case for samsung galaxy s3

    YanıtlaSil
  4. I'm not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll checκ back lateг on and see if the problem stіll
    exists.

    Нere is my wеb pаge ... iphone 5 aluminum bumper

    YanıtlaSil